At tænke på de aktuelle grænser - Schmidt, Lars-Henrik (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 1987)
Hos filosoffer, idehistorikere og andre intellektuelle, som ser en opgave i at deltage i den såkaldte offentlige debat, sker der en betænkelig professionalisering. Humanistiske videnskabsmænd stiller deres ekspertise til rådighed og besvarer spørgsmål om værdier og grænser. I et forsøg på at belyse hvad der sker her og nu, kan det måske være nyttigt at se på et herostratisk berømt svar på et spørgsmål stillet til den lærde offentlighed.