Den oplyste tøven - Dehs, Jørgen (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 1987)
Den kortest mulige formulering af den bærende spekulative interesse i Kritik der Urteilskraft står udtrykt således: ".. . fornuften er interesseret i, at ideerne også har objektiv realitet"