Bifurkation – om Freud og Jung - Kristoffersen, Peter (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Der er i det mindste to klart forskellige måder, hvorpå man i dag kan vurdere spaltningen mellem freudianere og jungianere. Man kunne således vælge at analysere på det brud, der finder sted imellem Freud og ]ung, for derigennem at fremskrive freudianismens og jungianismens respektive specificitet, eller man kunne i stedet vælge at tage sit udgangspunkt i en til i dag opdateret udgave af det, der allerede i bruddet tegner sig som to radikalt forskellige orienteringer, der strengt taget intet har med hinanden at gøre.