Middelalderen mellem myte og fornuft - Olsen, Michel (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Hvorfor skal vi beskæftige os med Middelalderen i dag? Eller hvordan kan vi gøre det? Hvordan bliver det gjort? Det følgende bliver et lille strejftogt, hvor jeg dels vil antyde nogle Middelalderreceptioner og grundene til dem, dels vil tage et par vigtige momenter fra perioden op.