Et par efterord til Slagmark og for en sikkerheds skyld - Juhl, Carsten (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
"Ach, Louise, lass das ist ein z u weites Feld", siger Theodor Fontanes faderskikkelse for n'te og sidste gang efter Effi Briests død og moderens (Louises) forsøg på at tænke, hvad der gik galt.