Menneskerettighedernes fremmarch efter 1945 - konsekvenser for moderne menneskesyn, demokrati- og retsfilosofi - Rytter, Jens Elo (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2000)
På baggrund af en redegørelse for menneskerettighedernes idéhistorie forklarer Rytter, hvorfor deres udbredelse siden 1945 ikke betyder retslig ensretning, men tværtimod må forstås i et pluralistisk perspektiv. Menneskerettighederne udvikles og håndhæves nemlig selvstændigt inden for forskellige normsystemer og af forskellige aktører. Denne indsigt perspektiveres i forhold til retsfilosofiens aktuelle – og noget forsinkede – opgør med det naturvidenskabelige, empiriske erkendelsesideal.