At inficere med håbløshed - K. E. Løgstrup og børnelittraturen - Bugge, David (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2005)
Artiklen indkredser forholdet mellem etik og litteratur ud fra en undersøgelse af Løg¬strups refleksioner over børnelitteraturen. Det konkrete forlæg er K.E. Løgstrups indvending overfor Bent Hallers kontroversielle børnebog Katamaranen, der i Løgstrups øjne netop begår den helligbrøde at frarøve barnet livsmodet; et forhold der i artiklen gøres til genstand for kritisk analyse.