Mennskerettigheder mellem sandhed og opinion - om Hannah Arendts kritik af menneskerettigheder - Nielsen, Henrik Borup (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2003)
Artiklen argumenterer for, at Hannah Arendts skånselsløse afdækning af menneskerettigheder¬nes sammenbrud i de moderne nationalstater faktisk indeholder et forsvar for menneskerettighederne i en ny skikkelse, der rækker ud over nationalstaternes horisont. Arendt udfolder således en kritik i Kants forstand, der afsøger men¬neskerettighedernes mulighedsbetingelser i det menneskelige vilkår, og bliver derved fortaler for en pragmatisk virkeliggørelse af menneskerettighederne i en profaneret skikkelse, befriet for den for den klassiske naturretsfilosofi.