Forskellige visioner og idéer om menneskerettigheder i demokratisk tænkning - Ferry og Renauts republikanske alternativ - Zolkos, Magdalena (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2004)
Denne artikel beskæftiger sig med tilegnelsen og fortolkningen af menneskerettighederne inden for forskellige politiske diskurser (liberalisme, socialisme og republikanisme), og disse fortolkningers særlige relevans for deres forskellige normative forestillinger om demokrati.Der argumenteres for, at republikanismen i Luc Ferry og Alain Renaut aftapning kan danne en mulig forsoning og middelvej mellem liberalisme og socialisme.