Det principielle nederlag som hermeneutisk udfordring - Liisberg, Sune (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2004)
Sune Liisberg udvinder to former for principielt nederlag af henholdsvis Kants og Hegels tænkning, hvilket giver mulighed for at oprette en kritisk dialog imellem Sartres og Gadamers hermeneutikker, der begge hviler på et begreb om nederlag som forudsætning for forståelse. Igennem en omfattende udlægning af begrebet om transcendental frihed hos Sartre fremhæves den interne negation som et væsensmoment i forståelsesprocessen, hvilket leder ud i en diskussion med Gadamer om, hvorvidt hermeneutikken betænker frihedens og viljens rolle for forståelsen.