Schmitt, Bobbio og den italienske forbindelse - Sørensen, Gert (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2005)
I 1937 besøgte den store italienske og liberale politiske teoretiker, Norberto Bobbio, Schmitt i Berlin, og de havde også efter krigen en brev¬veksling; et forhold og en inspiration som Bobbio ikke skiltede med, men som fremlægges i denne artikel, der også diskuterer en ellers meget lidt (hvis overhovedet) analyseret tale, som Schmitt holdt i Italien i 1936, og som aldrig er blevet oversat eller genoptrykt udenfor Italien, og hvor Schmitt gør sit på det tidspunkt positive syn på nazismen helt klar.