Carl Schmitt og Hans Blumenberg om sekularisering - fire replikker - Lassen, Frank Beck (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2005)
Artiklen diskuterer idehistorikeren Hans Blumenbergs kritiske dialog med Schmitt om sekulariseringsbegrebet, politisk teologi og grænserne for disse. Beck Las¬sen påviser, hvordan Schmitt af Blumenberg tvinges til at anerkende en langt mere begrænset betydning af sin begrebssociologi end den, der meget bastant siger, at ”Alle prægnante begreber i den moderne statslære er sekulariserede teologiske begreber”, men også at Blumenberg følte sig ramt og inspireret af Schmitts arbejder.