I Leviathans bug: Carl Schmitt i staters tjeneste - biografi over årene 1888-1945 - Thorup, Mikkel (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2005)
Artiklen fremstiller Schmitts biografi fra hans fødsel til naziregimets fald med udgangspunkt i hans forhold til de forskellige stater, han levede under: kejserdømmet, Weimar-republikken og naziregimet, og artiklen forsøger at besvare spørgsmålet om Schmitts forhold til såvel nazismen som nazistaten.