Endgame: Alex Jones’ Nye Verdensorden som konspirationsteori og alternativ sandhed - Grotle Rasmussen, Kasper (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2025)
Artiklen undersøger fremstillingen af en alternativ virkelighed i konspirationsdokumentaren Endgame (2007) med særlig fokus på historiebrug. Fortællingen konstrueres først og fremmest med konspirationsteorier, særligt Den Nye Verdensorden, der hævder, at en global magtelite i århundreder har undertrykt den øvrige befolkning og nu planlægger at gøre dem til slaver. Denne fortælling skal dels læses i forhold til amerikansk konspirationskultur og vægtige skrifter om Den Nye Verdensorden gennem tiden, dels som en højreorienteret forklaringsmodel på en kompleks verden, samt frygten for dens forfald.