Den antikke, græske filosofis paradigmatiske betydning for Hegels spekulative tænkning - Sørensen, Jonas Holst (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2002)
Jonas Holst Sørensen kortlægger i sit bidrag den antikke, græske filosofis paradigmatiske betydning for Hegels spekulative tænkning. Det vises her hvorledes filosofiens indre kamp med sig selv - som eksempelvis Heraklit og Platon har blotlagt – gennemspilles yderligere hos Hegel og centralt står temaer som sprog og logos, den græske og den moderne verden og hjemkomsten som problem, og det udmøntes i et perspektivrigt udblik til centrale dele af tænkningen i det 20. århundrede.