Den ulykkelige og den komiske bevidsthed - Larsen, Lars Bo (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2002)
Lars Bo Larsen tilsigter i sit bidrag omkring den ulykkelige og den kosmiske bevidsthed at afdække, hvorfor anerkendelsen netop ikke er det centrale hos Hegel. Det godtgøres hvorledes at anerkendelsesdialektikken spiller en sekundær rolle i forhold til beskrivelsen af den ulykkelige bevidsthed og fornuftens fremkomst, hvilket finder sted i kraft af en orientering mod religionsafsnittet samt under inddragelse af Slavoj Zizeks Hegel-læsning.