Differensskriftet - Hegel, Georg Wilhelm Friedrich (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2002)
Slagmark præsenterer hermed Hegels Differens-skrift fra 1801 der blandt andet indeholder en række refleksioner over de grundlæggende spørgsmål vedrørende frembringelsen af en filosofi om det absolutte, om forholdet mellem filosofisk tænkning og systemambition og medrefleksionen af de historiske betingelser hvorunder tænkningen må udfolde sig; skriftet er forsynet med en instruktiv indledning af Sune Frølund, der også har oversat originalteksten.