Verden set indefra - Tragediens fødsel og den konstruktive æstetiske refærdiggørelse - Holm, Isak Winkel (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2001)
Da Friedrich Nietzsche i 1886 genudgiver Tragediens fødsel, bruger han det meste af sit forord, »Skitse til en selvkritik«, på at lægge distance til sit pinlige og romantiske debutværk.