Filosofien kører derhen, hvor det brænder - En introduktion til Odo Marquard - Jepsen, Per (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Den tyske filosof Odo Marquard fyldte i 2013 femogfirs år. I den anledning blev der på det tyske forlag Reclam, der gennem fire årtier har været Marquards faste forlag, udgivet to bøger: Dels bogen Der Einzelne. Vorlesungen zur Existenzphilosophie, der som titlen angiver er en forelæsningsrække om eksistensfilosofi, dels artikelsamlingen Endlichkeitsphilosophisches. Über das Altern, der samler en række tidligere udgivne essays om alderdom og endelighed.