Redaktionelt forord - Seksualitetens autinomi - Bjerre, Henrik Jøker; Jacobsen, Stefan Gaarsmand; Peters, Rikke Alberg (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Det kan virke som om, seksualiteten er fanget i en form for historisk antinomi, en selvmodsigelse i modsatrettede lovmæssigheder, der på paradoksal vis eksisterer ved siden af hinanden. På den ene side er vi mere frigjorte end nogensinde, på den anden side er der moralisme og snerperi som aldrig før. Samtidig er også den akademiske verden præget af en blanding af akavethed og simpelt fravær af diskussion omkring seksualitetens sociale og politiske betydning. I dette nummer af Slagmark forsøger vi at åbne denne diskussion ved at betragte seksualitet som et fundamentalt vigtigt forhold i menneskenes liv, som manifesterer sig i mangfoldige former og med mange lag af historiske forudsætninger og implikationer. Vi har valgt ”Seksualiteter” som titel for at understrege denne mangfoldighed, der viser sig lige under overfladen af dikotomien mellem pornoficering og forskrækkethed. Ni meget forskellige bud på seksualitetens betydning fra ni meget forskellige forfattere er vores bud på et lille bidrag til en større offentlighed omkring seksualiteter.