De fire store: Væren og Noget - Hauge, Hans (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2005)
Denne artikel diskuterer fire før-kantianske filosoffer, der fungerede som en slags mere eller mindre udtalte forudsætninger for K.E. Løgstrup: Leibniz, Spinoza, Berkeley og Descartes. Dette skal ikke forstås, som om Løgstrup indgående har beskæftiget sig med disse, men derimod at fire problematikker, ideer, opfindelser, begreber eller temaer fra disse også har skrevet sig ind i Løgstrups problemfelt.