Redaktionelt forord - Demokrati og offentlighed - Nørgaard, Anne Engelst; Peters, Rikke Alberg (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Der er i dag i den vestlige verden en udpræget konsensus om demokratiet som den bedste styreform, ligesom der er en solid tradition for at betragte den offentlige samtale som omdrejningspunktet i den demokratiske proces. Alligevel er der langt fra enighed om, hvordan begreberne demokrati og offentlighed skal fortolkes, endsige hvilke udfordringer nutidens demokratier og offentligheder aktuelt står over for i et nationalt og globalt perspektiv.