Om den filosofiske trætheds overvindelse og dens overvindelse - Hansen, Oskar Borgmann (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Som bekendt mente Platon, at hvis samfundet skulle blive retfærdigt, måtte enten kongerne blive filosoffer eller filosofferne gøres til konger. Han ville vel have haft en tilsvarende opfattelse, om han havde levet i vore dage, blot havde han snarere talt om statsministre end om konger.