Individualismens former - Simmel, Georg (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Det er en almen europæisk anskuelse, at det er den italienske renæssancetid, der har skabt det, vi kalder individualitet dvs. det enkelte menneskes indre og ydre udskillelse af middelalderens upersonlige foreningsformer, der kun tillod den enkeltes livsudformning, hans virksomhed, hans karaktertræk at være i jævnhøjde med alle andre enheder, hvorved så at sige personlighedsomridset flød ud, og udviklingen af personlig frihed, af individets selvfølgelige eneståen og af dets ansvar over for det selv holdes nede.