Sociale og kulturelle studier af videnskaben - Kjærgaard, Peter C. (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Har videnskaben en social dimension? Det er der i dag næppe nogen der vil bestride. Der har imidlertid langt fra været - og er stadig ikke - enighed om, hvad dette indebærer. Spørgsmålet selv rækker flere århundreder tilbage, men det er først med videnskabshistoriens og sociologiens professionalisering i løbet af det 20. århundrede, at det er blevet genstand for særlig opmærksomhed .