Forholdet mellem videnskabshistorie og videnskabsfilosofi - Andersen, Hanne (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Med denne sætning indledes Thomas S. Kuhns klassiker Videnskabens Revolutioner fra 1962, der mere end noget andet værk er kommet til at stå som indledningen til en historisk orienteret videnskabsteori. Kuhn gjorde sig her til talsmand for, at historiske undersøgelser kunne have betydning for videnskabsteorien - men vel at mærke historiske undersøgelser, der tilbød mere end blot at opremse kronologi og anekdoter.