De eksakte videnskabers historie - Pedersen, Olaf (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Ordet ’videnskabshistorie’ har efterhånden vundet indpas på dansk, men er i grunden en uheldig betegnelse. Den lover mere, end den kan holde. I virkeligheden er udtrykket en lidt ubetænksom fordanskning af det engelske history of science. Det bruges derfor fortrinsvis om naturvidenskabernes og matematikkens historie og ignorerer således den historiske udvikling af en lang række andre og lige så betydningsfulde fag, f.eks medicinen, de humanistiske discipliner og samfundsvidenskaberne.