Bourdieu, filosofien og det skolastiske synspunkt - Sestoft, Carsten (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
En af de mulige veje til en forståelse af sociologen Pierre Bourdieus værk er at se på dets forhold til filosofien. Bourdieu blev jo oprindeligt uddannet som filosof, endda med den fornemste filosofieksamen i Frankrig, l ’agregation de philosophie fra Ecole Normale Superieure, som siden forrige århundrede synes at have været en nødvendig betingelse for intellektuel innovation i fransk humaniora og humanvidenskab. Men det varede ikke længe, før Bourdieu skiftede til empirisk, etnologisk og sociologisk forskning og dermed indskrev sig i den franske tradition for filosofisk funderet humanvidenskab, fra Durkheim til LeviStrauss.