Andre Rum - Foucault, Michel (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Det 19. århundrede har været besat af en stor tvangstanke, nemlig historien: Man har diskuteret emner som udvikling og stilstand, krise og cyklus, fortidens ophobning, det alt for høje antal døde og den truende afkøling af jorden.