Cassirers kulturfilosofi - Åstrup, Willy (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Hvis man skulle tegne konturerne af filosofiens udvikling i Tyskland i de sidste to hundrede år, blev der med Regels død i 1831 sat punktum for de store filosofiske systemer, dvs. filosofien opfattet som en sammenhængende og meningsfuld systematisk helhed bestående af ontologi, naturfilosofi og åndens filosofi, der, både i dybde og bredde, skal og bør rumme alt, hvad den menneskelige tanke kan gribe om.