Ernest Cassirer: De symbolske formers semiotik - Krois, John Michael (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
1. Cassirers liv og værk Ernst Cassirer (1874-1945) blev født den 14. juli i Breslau som søn af velhavende jødiske forældre. Han studerede litteratur og filosofi ved forskellige tyske universiteter og promoverede 1898 i Marburg hos Hermann Cohen med en afhandling om Descartes. Cassirers livsværk koncentrerer sig om udarbejdelsen af "de symbolske formers" filosofi, de grundlæggende former, der formidler en opfattelse af verden gennem tegn.