Mer-villen - En uforpligtende kommentar - Schmidt, Lars-Henrik (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Erobringslysten Hos Machiavelli - nærmere betegnet i Fyrstens tredje kapitel - finder vi en næsten undseelig formulering om erobring. Bemærkningen befinder sig midt et felt af overvejelser om, hvordan en fyrste fornuftigvis må agere.