Iagttagelse og kontinuitet - Rasmussen, Michael (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I kontrast til Einstein og i forlængelse af nogle temaer i fænomenologi og matematik opridser denne artikel nogle punkter i Niels Bohrs videnskabsfilosofi. Den filosofiske interesse heraf ligger i at tage komplementariteten for den "hårde" ting, som Bohr omtalte, og som filosofferne - som han generelt havde det dårligt med - efter hans mening ikke fattede meget af ( de forstod ikke, at der virkelig var noget, der skulle læres, og at de måtte ofre deres fordomme, cf. Favrholdt 1992: 34, 39, 118􀀑 Blædel 1985: 232􀀒 Rozental 1985: 80-82).