"Hvor alt er virkeligt, er intet virkeligt" - om intuition og udtryk i Benedetto Croces æstetiske teori - Mathiassen, Søren (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Til indledning: modernitet og national identitet Kryptiske og uudgrundelige udtryk som ovenstående har i årevis været et kendetegn ved den filosofiske diskurs i Italien.