The Herder they come - J. G. Herder og opfattelserne af national identitet - Østergaard, Uffe (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I juni 1769, samme år som Napoleon Bonaparte blev født i Ajaccio på Corsica, forlod en ung mand på 25 år Riga for at sejle ud på en rejse i det blå. Han hed Johann Gottfried Herder, var født i 1744 i Mohrungen, en lille by i Østpreussen, og var derfor tysk af sprog og kultur og luthersk af religion.