Den selvbefordrende profeti - indledning til Kants "Idé til en almen historie" - Jeppesen, Morten Haugaard (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Sideløbende med arbejdet med sine tre store Kritikker skrev Kant en række mindre afhandlinger om politik og historie. To af dem, ’Ide til en almen historie med verdensborgerlig hensigt’ og ’Besvarelse af spørgsmålet: Hvad er oplysning?’, publiceredes i 1784 med blot en måneds mellemrum i henholdsvis november- og decemberhæftet af Berlinische Monatsschrift.