De livløse ensomme - Lyhne, Vagn (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I et afsnit af sine Barndoms- og ungdomserindringer, offentliggjort i 1876, få år efter Pariserkommunens rædsler, fortæller Ernest Renan, den frække og velskrivende religionshistoriker, om en gådefuld skikkelse, der færdedes på hans hjemegn i Bretagne.