Den Franske Revolutionen mellem demokrati og ideologi - Ifversen, Jan (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Den Franske Revolution er en af den slags historiske fænomener, der til stadighed kalder på forklaringer. Dens pludselighed, radikalitet og voldsomhed har altid slået betragterne med undren. Så markant var denne begivenhed, at den siden hen er blevet gjort til et af de klassiske fikspunkter i periodiseringen af vores historie.