Spøger ånden fra 68 stadig? - Kristensen, Jens Erik (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
"Et spøgelse går gennem verden, studenternes spøgelse!" - proklamerede Daniel Cohn-Bendit i juni 1968 i en slet skjult omskrivning af Det kommunistiske manifest fra 1848 - "alle verdens magter har forenet sig i en hellig alliance for at mane dette spøgelse i jorden, paven, centralkomiteen, Kiesinger og de Gaulle, de franske kommunister og det tyske politi.