Københavnske poesier - Emerek, Leif (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Stemningen i Europa ved indgangen til det 20. århundrede bæres af modstridende følelser: en ekspansiv begejstring for de muligheder det europæiske menneske stilles i udsigt med imperialismen og den ny teknik men også en fornemmelse af angst og undergang i forhold til det usikre nye, som tegner sig i horisonten.