Tekst og handling - Kemp, Peter (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Fransk filosofi har hævdet sig stærkt i dette århundrede. Således har en hel generation af franske filosoffer vakt international opmærksomhed i årerie efter 2. verdenskrig. Sartre og Merleau-Ponty blev kendt uden for fagfilosofiske kredse allerede i slutningen af 40erne. Michel Foucault og Jacques Derrida slog igennem i 60erne. Mange andre franske filosoffer har spillet en betydelig rolle i kulturdebatten i de sidste 40 år.