Krig og Freud - en rundbordssamtale - Slagmark, R. (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Med udgangspunkt i Freuds artikel Hvorfor krig? indbød SLAGMARK den 16. september 1987 Anders Boserup og Klavs Birkholm, der begge er forskere ved Center for Freds- og Konfliktforskning i København, Uffe Østergaard, historiker ved Arhus Universitet, og Kaj Bollmann, sognepræst i København og aktiv i fredsbevægelsen, til en rundbordssamtale Fra SLAGMARKs redaktion deltog Erling Hommelgaard og Ole Morsing