Middelalderens renæssance i 70’erne og 80’erne eller: Tristan og Isolde er stadig unge - Kjær, Jonna (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
I det sidste 10-år har der været et bemærkelsesværdigt opsving i det brede publikums interesse for middelalderperioden. Dette gælder så vel for historiske fremstillinger (1) som for skønlitterære tekster, der i disse år i forrygende tal og tempo oversættes til de moderne hovedsprog (2).