Verdens bedste ridder – om æresbegrebet i Middelalderen og i dag - Hansen, Nils Gunder (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Interessen for og fascinationen af middelalderen er for tiden så stor, at Umberto Eco i Slagmark nr. 5 ( 1) ligefrem kan opstille ti forskellige "middelaldre", der rumsterer i den bølge, som ikke mindst hans egen "Rosens navn" er en vigtig del af.