Komplementaritet og information i biologien - Emmeche, Claus (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Bohr filosoferede. For vildt, ville nogen synes. Som det fremgår af Peter Øhrstrøms artikel i Slagmark 5 prøvede Bohr at anvende sine indsigter fra fysikken og sit komplementaritetsprincip på områder, hvor det ikke umiddelbart hørte hjemme, på fænomener som bevidsthed og liv i biologisk forstand.