Kaos og orden i natur og samfund - Smith Sørensen, Torben (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Indledning I denne indledning fremstilles visse fundamentale termodynamiske begreber i stikordsform. Mere skønnes ikke nødvendigt, for jeg tror, at situationen har ændret sig til det bedre, siden C. P. Snow i sin berømte bog om "De to Kulturer" omtalte de kløfter, som herskede i det britiske samfund i midten af tresserne mellem åndens dannelse inden for humaniora og naturvidenskab.Kaos og orden i natur og samfund