Selvorganisering og kompleksitet – om Edgar Morin og Metoden - Holmqvist, Bosse (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Prolog Trods påberåbelse af universalitet og absolutte sandheder eksisterer ingen videnskaber uafhængigt af deres sociale sammenhænge. Det klassiske, kartesianske videnskabssyn kan ikke forstås løsrevet fra det samfund, det opstod i, og hvis problemstillinger og tænkemåde i høj grad har påvirket det.