Demokrati og anerkendelse - Et aspekt af Friedrich Nietzsches politiske tænkning - Lund, Henrik Stampe (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2001)
Artiklen undfanger med afsæt i den tyske retsfilosof Carl Schmitt en kritisk analyse af den liberale tidsalders bestræbelse på at skabe neutrale politiske rammer for udfoldelsen af borgerne liv. Kritikken af denne åndelige neutralisme bliver efterfølgende funderet i Nietzsches antiliberale og antidemokratiske tænkning, hvor der kortlægges ansatser til en dybere forståelse af omslaget mellem demokrati og diktatur - båret af den opfattelse at Nietzsches indsigter er større end hans retorik.