Himmelstormer og kildekritikker - Om Nietzsche og hans fag - Thomsen, Ole (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2001)
Artiklen afdækker forskellige aspekter vedrørende receptionshistorien af Tragediens fødsel indenfor den klassiske filologi. Nietzsches anti-klassicisme og anti-platonisme beskrives og der fokuseres på værket som et filologisk værk med psykologiske fornyelser. Den aristofaniske komedies afgørende betydning for værket betones, og det eftervises hvorledes Nietzsche - på trods af sin erklærede afsked med filologien - alligevel i religionsfilosofisk, æstetisk og videnskabelig forstand forbliver forpligtet på grækerne og græcistikken.