Radikalt demokrati og nomadisk ret - Spinoza, Negri og Deleuze - Ljungstrøm, Alexander Carnera (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2000)
Artiklen leverer et radikalt opgør med den traditionelle statsret. I dens sted sætter Ljungstrøm en poststrukturalistisk inspireret retsfilosofi, der tager udgangspunkt i Spinozas etik og politik, som den er blevet aktualiseret af den franske filosof Gilles Deleuze og den italienske statstænker og filosof Antonio Negri. Grundtanken er at destruere det borger¬lige retsbegrebs hierarkiske, lovbundne og institutionelle magt til fordel for en fundering af staten og demokratiet i “mængdens konstituerende dynamiske begær og formåen”. Det bliver så en retsfilosofisk opgave at undersøge, om denne potentia kan rummes i et juridisk begreb, hvilket Ljungstrøm blandt andet søger at indfri ved hjælp af Deleuzes begreb om deterritorialisering.